Individuele vrijheid, gezamenlijke ervaringen
Individuele vrijheid, gezamenlijke ervaringen

Camper huren

Als je een campervakantie wil plannen, kun je een camper huren. Ook als je van plan bent om een camper te kopen, kan het verstandig zijn om eerst één of meerdere typen camper(s) te huren. Op die wijze kun je verschillende typen testen.

Zoek een verhuurbedrijfBegin met het zoeken naar camperverhuurbedrijven in de regio waar je je reis wilt beginnen. Veel grote steden en toeristische gebieden hebben camperverhuurbedrijven. Je kunt ook online platforms gebruiken, waar particulieren hun campers verhuren. Enkele voorbeelden hiervan zijn Paulcamper en Goobony. Als je wilt kun je zelfs Remco the Campert huren! Een zeer bereisde en ervaren reismaat.

Kies het type camper

Campers zijn er in verschillende maten en modellen. Kies een camper die past bij jouw behoeften en het aantal mensen waarmee je reist. De basis vormen zijn alkoof, semi-integraal, integraal en bus. Er zijn klassieke campers en heel moderne, kleine en grote. Nog een ander onderscheid is een zogenaamde fabriekscamper en een zelfbouw. Houdt rekening met de energievoorziening. Wil je graag off grid staan? Dan zijn zonnepanelen, een goede huishoudaccu, een omvormer, een schoonwatertank en een bron voor koken en warmte van belang.

Controleer beschikbaarheid en prijzen

Zodra je een geschikte camper hebt gevonden, controleer dan de beschikbaarheid en huurprijzen voor de gewenste data van je reis.

Vergelijk voorwaarden en verzekeringen

Zorg ervoor dat je de huurvoorwaarden goed begrijpt en controleer of er een verzekering is inbegrepen of dat je er een moet afsluiten. Ga ook na of pechhulp gedekt is.


Camper huren

Als je tevreden bent met de gekozen camper en de voorwaarden, reserveer dan de camper voor de gewenste periode. Soms moet je een aanbetaling doen om de reservering te bevestigen.

Haal de camper op

Op de afgesproken dag en tijd haal je de camper op bij het verhuurbedrijf of de eigenaar. Zorg ervoor dat je een grondige inspectie uitvoert van de camper en eventuele bestaande schade documenteert.

Voordat je vertrekt

Vergeet niet om van tevoren de verkeersregels en camperregulaties van het land waar je reist te controleren, evenals de vereiste rijbewijzen en documentatie die nodig zijn om met een camper te rijden. Misschien heb je een specifiek tolvignet nodig. Dit geldt bijvoorbeeld voor Oostenrijk. En vergeet ook niet naar vereiste milieustickers te kijken.

Geniet van je reis

Nu ben je klaar om van je camperavontuur te genieten! Zorg ervoor dat je je aan de verkeersregels en veiligheidsrichtlijnen houdt en geniet van de vrijheid van reizen met een camper. Veel plezier met je campervakantie!

Neem contact met ons op als je interesse hebt in onze hulp bij het huren van een geschikte camper.