Individuele vrijheid, gezamenlijke ervaringen
Individuele vrijheid, gezamenlijke ervaringen

Een Jaar op Reis met Remco de Campert: Avonturen in Turkije, Marokko en Mauritanië

Het Begin van een Ongelooflijke Reis

Het was 1 juli 2022 toen Remco, een compacte, maar robuuste camper, zijn motor startte voor wat de reis van zijn leven zou worden. De meiden hadden de kaart van Europa en Noord-Afrika bestudeerd en besloten: het wordt een reis door Turkije, Marokko en Mauritanië. Bijna een jaar lang zouden ze samen de vrijheid van de open weg ervaren.

Turkije: Een Land van ContrastenCamperreis Turkije

De eerste stop was Turkije, een land van adembenemende landschappen en rijke geschiedenis. Remco vond het paard van Troje, voordat hij zich waagde aan de kust van de Egeïsche Zee. In Cappadocië keek zijn eigenaar verwonderd naar de luchtballonnen die bij zonsopgang de lucht kleurden. ’s Avonds transformeerde Remco in een knus toevluchtsoord, een plek om na te denken over de dag en te schrijven over de avonturen.

Marokko: Een Sensatie voor de Zintuigen

Na een oversteek op de veerboot, begroetten de geuren en kleuren van Marokko hen. Van de chaotische markten in Marrakesh tot de serene bergen van de Atlas, Remco bewees zijn waarde op elk terrein. In de Sahara-woestijn ervoer zijn eigenaar een nacht onder de sterren, een herinnering die voor altijd gegrift zou staan in hun hart.Camperreis Marokko

Mauritanië: Het Onbekende Avontuur

De reis werd voortgezet naar Mauritanië, een minder bereisd pad dat beloofde vol verrassingen te zitten. Hier werd Remco’s betrouwbaarheid echt op de proef gesteld. Zandduinen, afgelegen dorpen, en de eindeloze horizon boden een ongeëvenaarde ervaring van isolatie en vrijheid.

Reflecties op een Bijna Jaar Lange Reis

Een jaar in vrijheid in zulke uiteenlopende culturen en landschappen is avontuur wat we nooit zullen vergeten! We liepen natuurlijk tegen uitdagingen aan en er waren nieuwe ontmoetingen en onverwachte vriendschappen. Van de Turkse gastvrijheid tot de Marokkaanse bazaars en de desolate woestijn van Mauritanië, elke plek heeft zijn eigen verhaal gegeven aan onze reis.Camperreis Mauritanië

Tot Slot

Deze reis met Remco de Camper laat zien dat het avontuur niet alleen ligt in de bestemming, maar ook in de reis zelf. Voor de lezer die droomt van een dergelijke reis, weet dat de wereld wacht om ontdekt te worden, kilometer voor kilometer, verhaal voor verhaal.


Blijf ons volgen voor meer verhalen over Remco’s volgende avontuur – wie weet waar de weg ons de volgende keer naartoe leidt!

Details over bovenstaande reis kun je terug vinden op Polarsteps.

Remco heeft een eigen Facebook en een eigen Instagram account voor de mooiste foto’s!