Individuele vrijheid, gezamenlijke ervaringen
Individuele vrijheid, gezamenlijke ervaringen

Praktische informatie

Gewoon een handige pagina waar je praktische informatie kunt vinden over camperen.


Als je met een gezin reist is Camping de Vossenburcht in IJhorst wellicht iets voor je. IJhorst ligt in Overijssel vlakbij de grens met Drenthe.

IJhorst ligt in een landelijke omgeving met prachtige natuur. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes beschikbaar die je kunt verkennen, zoals het Reestdal, het Drents-Friese Wold en het natuurgebied De Wieden. De rivier de Reest stroomt door IJhorst en biedt de mogelijkheid om te gaan kanovaren. Huur een kano en geniet van een ontspannen tocht over het water, omgeven door het groen.

In IJhorst is het Streekmuseum gevestigd, waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis en cultuur van de regio. Het museum heeft verschillende exposities en artefacten die een beeld geven van het verleden. Op korte afstand van IJhorst ligt recreatieplas De Zwarte Dennen. Hier kun je zwemmen, zonnebaden op het strand, picknicken of wandelen in het aangrenzende bosgebied.

Op ongeveer 15 minuten rijden van IJhorst ligt attractiepark Slagharen. Dit pretpark biedt een verscheidenheid aan attracties, shows en entertainment voor het hele gezin.  Een populaire toeristische bestemming in de buurt van IJhorst is Giethoorn, ook wel bekend als het “Venetië van Nederland”. Hier kun je genieten van prachtige grachten, traditionele boerderijen en de unieke sfeer van dit waterrijke dorp.